Kategorie
add remove

Vyhledávání na blogu

Naše recenze z nákupního portálu

Avatar Veronika K.
28.10.2025
5.005.005.005.005.00
Výhody:
výborná komunikace, lze se vždy domluvit
Celkový názor:
výborná komunikace, lze se vždy domluvit
Avatar Jan F.
05.10.2025
5.005.005.005.005.00
Výhody:
výběr ceny rychlost dodání
Slabiny:
nic jsem nezjistil
Celkový názor:
Velký výběr doplňků za příznivé ceny. Obchod rychle reaguje na objednávku. Příznivé poštovné oproti některým obchodům. proto se oplatí i objednávky v menší ceně. Rozhodně doporučuji.
Avatar Anna B.
27.08.2025
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Výborný profesionální postup,rychlost.
Celkový názor:
Bez chybičky .Doporučuji všem.
Avatar Lucie J.
09.08.2025
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Dobré ceny a zajímavý sortiment.
Slabiny:
Nevím.
Celkový názor:
Vše v pořádku, skleněné obaly dobře zabalené v bublinkové fólii. Rychlé vyřízení mé objednávky.
Avatar Bara S.
08.08.2025
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Docela rychle odeslání Super ceny Kvalita výrobku

Naše recenze z nákupního portálu

Ověřený nákup gabista54
14.11.2025
5.005.005.005.005.00
Ověřený nákup irena.holbusova
25.10.2025
5.005.005.005.005.00
Výhody:
rýchlosť,informácie
Slabiny:
nič
Ověřený nákup norvehia
18.10.2025
5.005.005.005.005.00
Ověřený nákup evakucziakova
15.10.2025
5.005.005.005.005.00
Ověřený nákup Dagmar Panáková
11.10.2025
5.005.005.005.005.00
Co je konjaková mouka a na co se používá?

Co je konjaková mouka a na co se používá?

Kategorie : Co je ...?
star
star
star
star
star

Konjaková mouka (někdy označovaná i jako glukomannanová mouka) je přírodní prášek vyrobený z hlízy rostliny Amorphophallus konjac, která roste hlavně v jihovýchodní Asii (Čína, Japonsko, Korea, Indonésie).

Díky vysokému obsahu rozpustné vlákniny snižuje pocit hladu, podporuje pocit sytosti a napomáhá regulaci glykemie a cholesterolu. Tím podporuje hubnutí a trávení.

Vlastnosti:

  • Hlavní složkou je glukomannan – druh rozpustné vlákniny s extrémní schopností vázat vodu (nasákne až 50× více vody než sama váží).

  • Je téměř bez kalorií a bez lepku.

  • Po smíchání s vodou vytváří gelovitou strukturu, která zasytí, ale nepřidává skoro žádnou energii.

Použití:

  1. V potravinářství:

    • výroba nízkokalorických nudlí a těstovin (např. shirataki, konjakové nudle, rýže),

    • zahušťovadlo do polévek, omáček a dezertů,

    • bezlepkové pečení (ale obvykle jen v malém množství, protože je hodně absorpční).

  2. Ve výživě a dietetice:

    • používá se jako doplněk stravy na hubnutí, protože vláknina zvětší objem v žaludku a snižuje pocit hladu,

    • podporuje správnou činnost střev a působí jako prebiotikum,

    • pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi a cholesterolu.

  3. V kosmetice a farmacii:

    • konjaková houbička na čištění pleti,

    • součást některých kapslí a tablet (jako pojivo).

Malá poznámka: při vaření je potřeba s konjakovou moukou zacházet opatrně – rychle houstne a při nadměrné konzumaci může u citlivějších lidí způsobit nadýmání.

Share this content

Chcete-li ohodnotit tento článek, přihlaste se

Přidat komentář